Neobsahuje cholesterol • Nízký obsah tuků
Obsahuje vlákninu • Rychlá příprava • Výborná chuť
Dietetické vlastnosti
Klaso výrobky jsou velmi vhodné pro diabetiky pro nízký obsah sacharidů
a současně i nízký obsah tuků.
Celý Klaso sortiment podporuje prevenci proti tzv. "civilizačním chorobám" - např. srdečně-cévní onemocnění, rakovina, kloubní onemocnění. Prevenci podporuje především obsah vlákniny, nepřítomnost cholesterolu a nízký obsah tuků. Luštěninové pomazánky obsahují navíc hořčík a zinek jako přirozenou součást použitých surovin.
Klaso na řízky, řízky obalované a smažené, plátky a prejt obsahují lněné semínko, které je používáno při léčbě různých onemocnění.
Klaso výrobky jsou vhodné pro sportovce. Mají vysoký obsah bílkovin (stejný jako maso) a současně zanedbatelný obsah tuků, které navíc neobsahují cholesterol.
Pro bezlepkovou dietu jsou vhodné pouze paštiky Šohaj plus, Kapucín a Kavalír.
Ostatní výrobky pro bezlepkovou dietu nejsou vhodné.
Doba přípravy
U polotovarě (Lahůdkové, Na řízky, Obalované řízky, Plátky) je doba úpravy cca 5 až 10 minut. U ostatních jen otevřít a použít.
Skladovatelnost
Skladovatelnost je u většiny výrobků 30 dnů od data výroby. Datum spotřeby je vždy
uvedeno na obale. Po otevření je nutno výrobek spotřebovat do 72 hodin.
Skladovací teplota +2 až +8 °C. Měkké výrobky (Prejt, paštiky, Klasík a Tatarská pomazánka)
nejsou vhodné pro zmrznutí.
Ostatní výrobky mohou být skladovány v mrazáku.
|